Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید محمدجعفر رضوی» کارشناس مسائل اسرائیل در تشریح دلایل و ابعاد تعطیل شدن آژانس یهود در روسیه و تبعات آن بر روابط مسکو و تل‌آویو در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در ابتدا باید دانست که آژانس یهود بازوی اصلی و اجرایی  جنبش صهیونیست به شمار می‌رود؛ به عبارت دیگر به هیچ وجه ما فعالیت خاصی از جنبش صهیونیست را در شرایط فعلی نمی‌بینیم اما واقعیت این است که محور انجام اقدامات اسراییل در سراسر دنیا همین آژانس یهود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آژانس نه تنها در بحث مهاجرت و مسایل اقتصادی بلکه در مسایل امنیتی هم پوشش‌های گسترده‌ای برای رژیم صهیونیستی طی دهه‌های اخیر به وجود آورده و در کل باید گفت هر اقدامی که تل‌آویو در سراسر جهان انجام می‌دهد از طریق آژانس یهود انجام می‌گیرد. بر این اساس اهمیت این آژانس و امور جاری این نهاد به شدت برای تل‌آویو اهمیت دارد و سعی می‌کنند که آن را زنده نگه دارند.

وی ادامه داد: نکته‌ای که در این بین و در بحث تعطیل شدن دفتر آژانس یهود در روسیه باید مورد نظر قرار بگیرد، بحث چالش جمعیت در اسراییل است. باید به این نکته اشاره کنم که بزرگ ترین چالش تل‌آویو مساله جمعیت است؛ چراکه براساس گزارش سازمان ملل متحد تا سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت فلسطینی‌های حاضر در اقصی نقاط سرزمین‌های اشغالی به مراتب بیشتر از یهودیان خواهد شد و این موضوعی است که برای اسراییلی‌ها چندان خوشایند به حساب نمی‌آید. در مقابل باید توجه کرد که از زمان انتشار اعلامیه بالفور، اسراییل از طریق مهاجرت سعی کرد تا جمعیت خود را تامین کند اما زاد و ولد در درجه دوم قرار گرفت. براساس اسناد در داخل سرزمین‌های اشغالی صرفا طیف حریدی‌ها در اسراییل جمعیت بالایی دارند که آنها هم به دلیل گرایشات مذهبی، معتقدند دولت صرفاً باید هزینه درس خواندن و زاد و ولد آنها را بدهد و هیچ کاری دیگری نباید انجام دهند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: بر همین اساس افزایش جمعیت این طیف به معنی افزایش هزینه دولت به حساب می‌آید که با این تفاسیر با توجه به اینکه آژانس یهود وظیفه سازماندهی مهاجرت‌ها را برعهده داشت، یک شاهرگ حیاتی برای اسراییل به حساب می‌آید. تعطیل شدن دفتر آژانس یهود در مسکو به معنای ایجاد خلل در روند حیات رژیم صهیونیستی است و باید توجه داشت که بالاترین رقم مهاجرت اسراییلی‌ها را روسیه به خود اختصاص داده است. مسکو با اتخاذ تصمیم تعطیل کردن آژانس یهود به نوعی در روند مهاجرت یهودی‌ها اخلال ایجاد کرده و در این بین انتقال ثروت هم بحثی است که برای یهودی‌ها مشکل‌آفرین خواهد بود. در اینجا سوال پیش می‌آید که چرا روسیه یکباره دست به چنین اقدامی زده است و منافع اسرائیل را به صورت مستقیم هدف قرار داده است؟

رضوی افزود: پاسخ به این سوال را باید در ساختار بالادستی این کشور و تصمیمات پوتین جست‌وجو کرد. توجه داشته باشید که نظام حاکم بر روسیه به این جمع‌بندی رسیده که باید با سرمایه‌داری مجدداً مقابله کرد و حتی آن را یک خطر برای خود محسوب می‌کند. این درحالی است که روسیه در گذشته با غرب مناسبات اقتصادی گسترده‌ای داشت و بر همین اساس روسیه به این جمع‌بندی رسیده که باید یک تقابل اساسی را با غرب کلید بزند. نکته اینجاست که در حکم دادگستری روسیه که علیه آژانس یهود صادر شده صراحتاً آمده است که این آژانس در حال جمع‌آوری اطلاعات روس‌تبارها و شهروندان روسیه بوده و آن را مغایر با قانون اساسی این کشور قلمداد کرده است. بر همین اساس دادگستری روسیه حکم به تعطیل دفتر آژانس یهود داده و این مسال نشان می‌دهد که مسکو در حال حمله به بازوهای اجرایی اسراییل است که طی سالیان گذشته مسکو را تضعیف کردند و حتی به غرب هم سرویس دادند که به منزله تهدید امنیت ملی روسیه است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بر همین اساس معتقدم ادامه این روند می‌تواند به اخراج و تحریم مهره‌های دیگری از اسراییل توسط روسیه شود و دفاتر نهادهای دیگری هم تعطیل شود و اوضاع را وخیم‌تر کند. در نهایت باید توجه داشت که نخست‌وزیر فعلی اسراییل در زمانی که وزیر خارجه بود هم موضع رادیکال علیه روسیه در جنگ با اوکراین داشت و بر همین اساس انتقاد از مسکو بر سر حمله به اوکراین را باید یک تضاد آشکار دانست. اینکه بگوییم اسراییل چگونه علیه روسیه کار خواهند کرد، مشخص نیست و مسایلی که مطرح می‌شود صرفاً یک گمانه‌زنی است اما بدون تردید اگر مقامات تل‌آویو در سفر به مسکو به نتیجه قابل توجهی دست پیدا نکند احتمال دارد برخی از شخصیت‌ها و نهادهای روسیه در فهرست اقدام تلافی‌جویانه تل‌آویو قرار بگیرند.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی روسیه ولادیمیر پوتین اوکراین اسرائیل نفتالی بنت یائیر لاپید آژانس یهود مهاجرت یهودی ها به اسرائیل بر همین اساس آژانس یهود تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۳۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: هیچ یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند

آفتاب‌‌نیوز :

متن کامل نامه سفیر ایران در سازمان ملل متحد به رئیس دوره‌ای شورای امنیت و نیز دبیرکل سازمان ملل به شرح زیر است:

مکاتبه حاضر در پاسخ به نامه مورخ ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ (۳۱ فروردین) نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد تهیه شده است. در این نامه، نماینده رژیم اسرائیل بار دیگر به دروغ و با توسل به اطلاعات نادرست اقدام به ایراد اتهامات بی‌اساسی علیه جمهوری اسلامی ایران کرد. علاوه بر مکاتبه‌های پیشین جمهوری اسلامی ایران که در تاریخ ۱۳ و ۳۰ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵-S/۲۰۲۴/۳۴۹) ارسال شده است، مایلم بر موارد زیر تأکید کنم.

۱. جمهوری اسلامی ایران تمامی اتهامات بی‌اساس مندرج در نامه مزبور را صریحاً و قاطعانه رد می‌کند. برخلاف چنین ادعا‌های بی‌اساسی، جمهوری اسلامی ایران پیوسته حقوق بین‌الملل را رعایت کرده، به اصول منشور سازمان ملل متحد پایبند بوده و از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل تبعیت کرده است.

علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران از طریق مشارکت سازنده خود در حوزه‌های مختلف، نقش فعالی در ارتقای صلح و امنیت بین‌المللی ایفا کرده است.

۲. جمهوری اسلامی ایران در مکاتبه‌های پیشین خود در تاریخ ۱۳ و ۳۰ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵-S/۲۰۲۴/۳۴۹)، صراحتاً اعلام داشت که اقدام ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ مستقیماً و به‌طور رسمی توسط ایران و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به‌ویژه حمله نظامی این رژیم در تاریخ ۱ آوریل ۲۰۲۴ (۱۳ فروردین) علیه اماکن دیپلماتیک کشورم در دمشق، پایتخت جمهوری عربی سوریه، صورت پذیرفته است. اقدام جمهوری اسلامی ایران ضروری، مشروع و کاملاً در راستای حق ذاتی آن برای دفاع از خود ذیل منشور سازمان ملل متحد بود. این اقدام تنها اهداف نظامی را هدف قرار داد و با دقت و با اطلاع قبلی برای جلوگیری از آسیب غیرنظامیان انجام شد.

مایلم تاکید کنم که هیچیک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع جمهوری اسلامی ایران دخیل نبوده و هرگونه ادعا در این خصوص، مردود است.

۳. برخلاف ادعای رژیم اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران در منطقه نیرو‌های نیابتی ندارد؛ هیچ فرد، گروه یا ملتی تحت دستور ایران فعالیت نمی‌کند. علاوه بر این، گروه‌های مقاومت نیابتی نیستند. این گروه‌ها، گروه‌های مشروع و قانونی هستند و تنها به مبارزه با اشغالگری و تجاوز رژیم اسرائیل در غزه، دیگر سرزمین‌های اشغالی فلسطین و همچنین علیه نیرو‌های اشغالگر در دیگر کشور‌های منطقه می‌پردازند. بنابراین، تلاش رژیم اسرائیل برای برچسب‌زنی به آن‌ها به‌عنوان گروه‌های «نیابتی»، تنها برای پنهان کردن و توجیه اقدامات تجاوزکارانه و بی‌ثبات‌کننده خود در منطقه است.

۴. نمی‌توان این واقعیت را انکار کرد که رژیم اسرائیل با چنین ید و سابقه طولانی در نقض آشکار قوانین بین‌المللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، کماکان به عنوان مهمترین تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی به شمار می‌رود.

هرگونه تلاش مذبوحانه این رژیم برای پوشاندن این واقعیت از طریق اطلاعات نادرست، جریان‌سازی یا ایراد اتهامات بی‌اساس علیه دیگران، بیهوده و بی‌اساس است. رژیم اسرائیل نمی‌تواند مسئولیت مستقیم و کامل خود را در قبال کشتار و فاجعه انسانی جاری در غزه که جملگی خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، انکار کند. نمونه بارز بی‌اعتنایی مداوم رژیم اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت (۲۰۲۴) است که خواستار آتش‌بس فوری در نوار غزه است. علیرغم درخواست‌های صریح شورای امنیت این رژیم اشغالگر به جنگ بی‌رحمانه خود علیه مردم فلسطین و حملات نظامی خود در رفح ادامه می‌دهد و آشکارا و به صورت تحقیرآمیزی خواسته‌های شورای امنیت را نادیده می‌انگارد.

۵. رژیم اشغالگر باید در نهایت مسئولیت کامل عواقب اقدامات خود را بر عهده بگیرد. شورای امنیت می‌بایست به اقدامات بی‌ثبات‌کننده و غیرمسئولانه رژیم اسرائیل و همچنین جنایات این رژیم علیه مردم فلسطین و سایر ملت‌های منطقه رسیدگی کند؛ این اقدامات تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و توجه فوری و اقدام قاطع شورای امنیت را می‌طلبد.

۶. مایلم از فرصت استفاده کرده و اتهامات بی‌اساس و لفاظی‌های تحریک‌آمیز نماینده رژیم اسرائیل علیه کشورم و مقامات عالیرتبه ایران در جریان نشست مورخ ۱ مه ۲۰۲۴ (۱۲ اردیبهشت) مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیرامون بررسی تصمیم ایالات متحده آمریکا در خصوص وتوی پیش نویس قطعنامه شورای امنیت درباره عضویت کامل کشور فلسطین در سازمان ملل، را قویاً محکوم و رد کنم.

هدف از این‌گونه ادعا‌های بی‌اساس، سخنان نفرت‌انگیز و نیز مقصر دانستن سازمان ملل و مقامات آن، صرفاً منحرف کردن توجه بین‌المللی از جنایات شنیع و نسل‌کشی مداوم این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه است.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تلگراف: حزب‌الله با حمایت ایران امنیت را از اسرائیل گرفته است
  • ایروانی: هیچ یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟/ اوکراین: ترور زلنسکی توسط روسیه خنثی شد/ تهدید بلاروس به اقدام نظامی علیه لهستان
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • احتمال توقف مذاکرات میان حماس و تل‌آویو در سایه تهدید علیه رفح
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • تعطیلی شبکه الجزیره نقض آزادی بیان است
  • ترکیه: از تمام ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد