Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور در کارگروه گرد و غبار استان خوزستان خطاب به مسئولان استان اظهار کرد: اگر می‌خواهید استان را مانند ۵۰ سال گذشته مدیریت کنید نمی‌توانید موفق شوید.

او با بیان اینکه عدم بررسی اشتباهات گذشته موجب شده است استان امروز به این روز در بیاید، افزود: استان خوزستان تنها استانی در کشور است که در بدترین شرایط آبی نیز کمبود آب ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان محیط زیست کشور عنوان کرد: استان خوزستان در دو سال پیش که بدترین شرایط ۵۰ سال گذشته آبی کشور را شاهد بودیم بیش از ۱۰ میلیارد مترمکعب آب صرف حوزه کشاورزی شد.

کلانتری تصریح کرد: در سال ۶۱ و در طرح‌های توسعه‌ای نیشکر مقرر شد اگر پس از سه سال کاشت خاک شست و شو داده شد جیره آبی آن ۲۳ هزار مترمکعب در هکتار باشد، در دو سال گذشته که بدترین سال آبی کشور بود بالغ بر ۳۴ هزار مترمکعب تا به طرح‌های نیشکر در استان خوزستان تخصیص داده شد که این نشان دهنده عدم مشکل آب در این استان بوده است.

او گفت: برای گندم بر اساس اقلیمی باید پنج هزار متر مکعب آب مصرف می‌شد که در سال گذشته بالای ۹ هزار متر مکعب آب برای آن مصرف شده و این میزان بابت از بین بردن حق آبه های زیست محیطی بوده است.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: با این شیوه شما نمی‌توانید استان را پایدار نگه دارید؛ نفتی که می‌فروشید باید هزینه گرد و غبار شود که این یک کار پایدار نیست.

کلانتری بیان کرد: در سال ۶۱ یکی از دعواهایی که بین ناظران و کارشناسان امور دامی و منابع طبیعی به وجود آمد در خصوص افزایش ظرفیت دام کشور بود که در آن زمان ۵۲ میلیون واحد دامی را می‌خواستند به ۶۷ میلیون واحد افزایش دهند.

او با بیان اینکه اکنون ۱۲۲ میلیون واحد دامی در کشور وجود دارد، افزود: این گرد و غبار قالب شده چرا که هر گاه آب سدها و رودخانه‌ها اضافه بود به تالاب‌ها تخصیص داده شد.

کلانتری عنوان کرد: در بحث رفع گرد و غبار در استان خوزستان تنها نباید به چهار کانون ریزگرد توجه شود؛ در صورت اینکه تنها به این چهار کانون توجه سود ممکن است ۴۰ کانون دیگر به وجود بیاید، در این راستا باید مطالعات در خصوص ظرفیت‌های موجود صورت گیرد و گفته شود که چند واحد دامی در استان می‌توانیم داشته باشیم، چه میزان آب پشت سدها نگهداری شود و برای مصرف تالاب‌ها چه میزان حق آبه نیاز دارد.

رئیس سازمان محیط زیست اظهار کرد: اولویت تخصیص آب به تالاب‌ها بالاتر از کشاورزی است و نباید در صورت کاهش آب سدها از حق آبه تالاب‌ها گرفته و به کشاورزی تخصیص دهیم.

کلانتری با اشاره به آلودگی هوای تهران عنوان کرد، خودروسازهای ما همچنان از خودروهای یورو ۴ استفاده می‌کنند و برای این کار را تحریم را بهانه می‌کنند.

او گفت: اکنون ۸۳ درصد علت تعطیلی شهر تهران آلودگی خودروها و موتورسیکلت‌ها هستند و ما به جای آنها مدارس را تعطیل می‌کنیم.

رئیس سازمان محیط زیست کشور خاطر نشان کرد: کارخانه گرد و غبار در استان خوزستان همین از بین بردن پوشش‌های گیاهی و حق آبه های زیست محیطی است.

او با بیان اینکه ما اکنون داریم با معلول مبارزه می‌کنیم و کاملاً علت را رها کردیم، گفت: باید رفع ریشه‌ای ریز گردها طی پنج سال را هدف قرار دهیم.

کلانتری گفت: از یک سو کاشت بوته انجام می‌شود از سوی دیگر چندین میلیون دام برای مصرف این بوته‌ها در مراتع رهاسازی می‌شود.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: ۴۰ سال پیش ۱۳۴ میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر در کشور وجود داشت که اکنون این میزان به زیر ۹۰ درصد و ۹۰ میلیارد مترمکعب شده است که این نشان دهنده آن است که سیاست‌های تخریب منابع آبی ما چندین برابر ۴۰ سال پیش شده است.

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۳۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گفت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است؛ ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش در نشستی خبری اظهار داشت: در نمایشگاه نفت امسال، بسیاری از تفاهم‌نامه‌های گذشته پالایشگاه‌های کشور به قرارداد تبدیل خواهد شد و تفاهم‌نامه‌های جدیدی نیز منعقد می‌شود که بخشی از این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

وی افزود: با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت و در 3 پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیروهای متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری از بروز چالش برای پالایشگاه لاوان در پی مهاجرت نیروهای متخصص این پالایشگاه خبر داد و گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچاربه‌دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشورهای خارجی را دارند؛ به‌طوری که از کشورهای همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق 600 تا 700 میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش تصریح کرد: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است؛ ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروسازی ما نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسانده که به‌جای اینکه قرار بود صادرات بنزین داشته باشیم، در سال گذشته حدود 3 میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

عاشوری متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور را 115 میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

وی افزود: دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است که این روند، زمان‌بر است، به‌جای آن بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش خاطرنشان کرد: اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های 20 تا 40 هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر 10‌تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها را حدود 200 همت دانست و گفت: یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی 50 همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آنها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در 6 فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • محرمانگی قرارداد با چین به دلیل تحریم‌ها است
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • پلیس فتا: ۹۱ درصد حجم «آلودگی جرایم غیر اخلاقی» مربوط به اینستاگرام است
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است