Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@02:24:05 GMT

17.2 هزار واحد در دولت یازدهم وارد مدار تولید شد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۸۴۵۷۶

17.2 هزار واحد در دولت یازدهم وارد مدار تولید شد

در ادامه این گزارش آمده است: اما نمی‌گویند از چه منابعی قرار است نقدینگی به دست تولید‌کننده برسد و رکورد اشتغال در کشور شکسته شود.

سؤال این است با یارانه 250 هزار تومانی که برخی پیشنهاد می‌دهند تولیدکننده چه می‌شود و آیا این بخش بی‌سهم از آزاد شدن قیمت حامل‌های انرژی خواهد بود؟ در شرایطی که برخی نامزدها کاسه داغ‌ تر از‌آش شده‌اند و اوضاع صنعت را اسفبار می‌دانند، فعالان این حوزه چنین نظری ندارند و می‌گویند نسبت به گذشته شرایط بهتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بدون اینکه به آمار دقیقی استناد کند می‌گوید در دولت روحانی 70 درصد واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی تعطیل شده است. این در شرایطی است که آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران از احیای واحدهای صنعتی خبر می‌دهد که در دولت گذشته تعطیل شده بودند.

بانک مرکزی از افزایش پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی گزارش داده و عنوان کرده است در طرح رونق واحدهای صنعتی به بیش از 22 هزار واحد صنعتی مبلغی در حدود 15 هزار میلیارد تومان، پرداخت شده است.

این عدد به غیر از احیای 7 هزار و 500 واحد صنعتی باعث رونق تعداد زیادی از واحدهای صنعتی شده است. مرکز آمار هم طی گزارشی یادآور شده است در دولت گذشته بیش از 3 هزار واحد صنعتی تعطیل شده بود.لذا یکی از میراث‌هایی که به دولت یازدهم رسید بحران 4 هزار و 500 واحد صنعتی و تعطیلی 3 هزار واحد تولیدی بود.

در دولت گذشته سهم صنعت و معدن از پرداخت تسهیلات به صورت میانگین 70 درصد بود اما در دولت روحانی این عدد بین 110 تا 120 درصد است.لذا این نشان می‌دهد که دولت یازدهم در تزریق نقدینگی به واحدهای صنعتی بیشترین سهم را داشته است. این در حالی است که دولت یازدهم با نفت حدود 50 دلار در هر بشکه فعالیت کرد و دولت گذشته هر بشکه نفت را بیش از 100 دلار فروخت.

در دوره فعالیت دولت یازدهم برپایه آمار منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت، 12هزار و 200 واحد تولیدی جدید تکمیل و راه‌اندازی شده‌اند که این رقم با محاسبه واحدهای احیا شده در 42 ماه گذشته به 17هزار و 200 واحد می‌رسد. این رقم 3.5 برابر تعداد واحدهایی است که در چهار سال فعالیت دولت تدبیر و امید تعطیل شده‌اند و تعداد آنها به پنج هزار و 100 واحد صنعتی می‌رسد. این گزارش می‌افزاید: اگر واحدهای صنعتی توسعه یافته دردولت یازدهم را به تعداد واحدهای احیا شده و تازه تأسیس بیفزاییم، متوجه می‌شویم که بیش از 24 هزار واحد تولیدی در دوران دولت یازدهم در کشور فعال شده‌اند که پنج برابر واحدهای تعطیل شده در این دولت هستند.

نگاهی به واحدهای تعطیل شده تا زمان استقرار دولت یازدهم نیز نشان می‌دهد تا ابتدای کار دولت تدبیر و امید 12هزار و 500 کارخانه در کشور تعطیل شده است.

**۶۰ درصد قطعه‌ سازان در دولت گذشته ورشکسته شدند
صحبت برخی از کارشناسان و فعالان حوزه‌های مختلف هم نشان می‌دهد که در دولت گذشته حدود 70درصد واحد‌های تولیدی تعطیل شده است و این دولت تنها ارثیه دار بوده است.

آرش محبی‌نژاد دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌ سازی گفت:امروز وضعیت فعالان این صنف در حال پیشرفت است و گره‌هایی که پیش از این بوده بتدریج در حال باز شدن است. خوشبختانه با برنامه‌ ریزی‌هایی که وزارت صنعت و سازمان گسترش صنایع انجام داد قطار تولید قطعات در سال 93 دوباره روی ریل بازگشت و شاهد تولید یک میلیون و 300هزار دستگاه خودرو در سال گذشته بودیم.

وی تصریح کرد: بر اثر رکود سال‌های 90 تا 92، 60 درصد واحدهای قطعه‌ سازی ورشکسته، تعطیل و تعلیق شده بودند اما امروز بخشی از آنها به زنجیره تولید بازگشته‌اند که البته مهم‌ترین دلیل آن برجام بوده است. در واقع برجام صنعت خودروسازی را نجات داد.

محبی‌نژاد ادامه داد: بزرگ‌ترین ضربه را به صنعت قطعه‌ سازی تصمیم‌های خلق‌الساعه‌ زد، در سال 90 مدیران وقت تصمیم‌گرفتند تعرفه کالاها را 50 درصد کاهش دهند و همین سبب شد که به تولید داخلی ضربه شدیدی وارد شود.

*منبع: روزنامه ایران، 1396.2.24
**گروه اطلاع رسانی**2059**2002**انتشار دهنده: فاطمه قنادقرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۸۴۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای کرمان بر مدار قرمز ثبت شد / شاخص کیفی ۱۹ شهر سالم و پاک است

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای دو شهر آلوده و ناسالم و تعداد ۱۹ شهر سالم و پاک ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای) و بسیار ناسالم (بنفش) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهر کرمان با شاخص ۱۷۰، در وضعیت هوای ناسالم برای عموم (قرمز) قرار دارد، در حالی که روز گذشته هیچیک از شهرها در موقعیت ناسالم (قرمز) قرار نداشتند.

در همین راستا، شرایط کیفی هوا امروز در ایستگاه کلانشهر اصفهان با شاخص ۱۰۹، در وضعیت ناسالم (نارنجی) قرار دارد، در حالی که روز گذشته مشهد و اهواز بر مدار ناسالم (نارنجی) بودند.

قابل ذکر است که امروز سنجش کیفیت هوا در کلانشهرهای تبریز با شاخص ۵۳، کرج با شاخص ۶۳، بوشهر با شاخص ۹۵، تهران با شاخص ۵۵، بیرجند با شاخص ۵۵، مشهد با شاخص ۶۲، بجنورد با شاخص ۵۹، اهواز با شاخص ۹۹، سمنان با شاخص ۵۴، زاهدان با شاخص ۶۶، سنندج با شاخص ۵۲ و اراک با شاخص ۶۶، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

لازم به یادآوری است که روز گذشته هفدهم اردیبهشت، شهرهای تبریز، اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، شهرکرد، بیرجند، بجنورد، زنجان، سمنان، زاهدان، قم، کرمان و اراک، وضعیت هوای سالم (زرد) بودند.

بر این اساس دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در شهرهای ارومیه با شاخص ۲۹، اردبیل با شاخص ۲۷، شیراز با شاخص ۴۰، قم با شاخص ۳۸، کرمانشاه با شاخص ۳۵، یاسوج با شاخص ۴۵ و همدان با شاخص ۲۲، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، اما روز گذشته کلانشهرهای ارومیه، اردبیل، سنندج، کرمانشاه، یاسوج و همدان در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

به این ترتیب امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ایلام، شهرکرد، زنجان، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد ثبت نشده است، به طوری که روز گذشته شهرهای ایلام، شیراز، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای) و بسیار ناسالم (بنفش) ثبت نشدند، اما یک شهر ناسالم (قرمز)، یک شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۲ شهر سالم (زرد)، هفت شهر پاک (سبز) و شمار ۱۰ شهر بدون داده ثبت شدند، در حالی که روز گذشته دو شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۴ شهر سالم (زرد)، شش شهر پاک (سبز) و شمار ۹ شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 751412

دیگر خبرها

  • پروژه‌های تامین آب مشهد وارد مدار می‌شوند
  • رفع موانع تولید در راستای تحقق شعارسال
  • وارد مدار شدن خط انتقال مجتمع آبرسانی حسین زائری دشتی
  • هوای کرمان بر مدار قرمز ثبت شد / شاخص کیفی ۱۹ شهر سالم و پاک است
  • ثبت برنامه تولید ۱۶۰ واحد صنعتی نیازمند ارز در گیلان
  • پرداخت ۱۷۰۰ همت تسهیلات به واحدهای تولیدی کشور
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!